Skip to main content
februar 29, 2012

”Et knæk på hæl giver lykke på sjæl”

I går afholdt vi årets første inspirationsaften om ”Storytelling”. Det foregik i smukke omgivelser i Det Kongelige Bibliotek, Den Sorte Diamant på Kalvebod Brygge.

Hvilket andet sted rummer SÅ mange historier?

 
Deltagerne var primært tidligere kursister, og det var rigtig dejligt at se jer alle sammen og høre, hvordan det går. Der var også et par nye ansigter var med, det var super – kom endelig med næste gang også! Og tag flere nye med…

Lise holder oplæg i underetagen i Den Sorte Diamant
Lise holder sit indledende oplæg om storytelling foran et kunstværk

I underetagen holdt Lise et oplæg om storytelling med Barack Obama som referenceramme, for han bruger i høj grad storytelling til at formidle og sælge sit budskab. Kort opridset skal følgende elementer indgå:
Involvering – Inspiration – Energi – Power

Senere på aftenen gik vi ovenpå i biblioteket og stod på broen mellem den nye eller den gamle afdeling. Aftenen faldt på, lysene blev tændt, og bilerne susede forbi nedenunder, det symboliserede rigtig godt det flow, der var i kommunikationen den aften.

Vi står på broen mellem den nye og den gamle bygning, mens bilerne suser forbi under os
Vi står på broen mellem den nye og den gamle bygning, mens bilerne suser forbi under os

Flere af deltagerne kom ”på scenen” for at fortælle deres gode historie og få feedback på både historien og deres storytelling. Overskriften om ”hælen og sjælen” kommer fra en af deltagerne, der fortalte en historie om en ansøgning, der liiige netop blev afleveret til tiden. Historien kunne have stoppet her, men grunden til at vi alle sammen husker den, er fordi hun krydrede den med de begivenheder, der udspillede sig omkring det med ansøgningen. Hælen på hendes sko knækkede nemlig, så hun måtte løbe hjem og skifte sko og på ny suse afsted med ansøgningen – helt sikker på at komme for sent og ikke komme i betragtning til jobbet. Ansøgningen blev afleveret, og her stopper fortællingen om den. Skoen derimod skulle jo repareres. Men inden fortælleren kom så langt i sin dag, kom hun fordi en skobutik, der havde ekstra-udsalg og nedsatte priser – så hun kom ud derfra med intet mindre end 4 (!) par nye sko til en særdeles rimelig pris. Derfor – et knæk på hæl giver lykke på sjæl!

Fortælleren brugte i høj grad Obamas 4 elementer. Nu var de fleste tilhørere kvinder, og hvem kan ikke relatere til genen med en knækket hæl? Eller ønske sig at komme forbi en skobutik med særligt gode tilbud den dag? Dét var i hvert fald involvering!

Historien viser også, at der ER en mening med alting, der sker. Og husk at tænke positivt, for så sker det!!

Efterfølgende kom en anden tidligere kursist op for at fortælle, og hun kunne også fortælle en historie om en knækket hæl. En mandlig deltager var en af de sidste, der var oppe. ”Jeg har aldrig brækket en hæl” sagde han undervejs, og ud over at han fortalte fængende og meget ærligt om sig selv, så understregede det igen vigtigheden af involvering og skabelsen af referenceramme.

 
Det var årets første inspirationsaften, og absolut ikke den sidste – vi glæder os rigtig meget til næste gang, der er onsdag d. 11. april. Sted og tema annonceres senere…