Skip to main content

STJERNESTØV PÅ LEDELSESGANGEN

FORMLER FOR FREMTIDIG LEDELSE i SMV-virksomheder

INTRODUKTION

STJERNESTØV PÅ LEDELSESGANGEN er skrevet til dig, der er leder, ejerleder eller CEO i en SMV-virksomhed. Den er bygget på dybdegående interviews med 50 succesfulde erhvervsledere og mange års erfaring som management konsulent.
Min mission har været at undersøge, hvilket mindset og hvilken praksis, der præger succesfuld ledelse i dag i SMV-laget, og at sammenholde denne indsigt med anden forskning og samfundstrends med henblik på at hjælpe CEO’s og ejerledere i netop denne gruppe virksomheder med at sammensætte deres egne formler for fremtidig ledelse.
At udvikle ledelseskompetence er en bevidst proces, og du vil se, at de interviewede ledere har fejlet, eksperimenteret og prøvet igen, til de fik de rette resultater. De har generøst delt deres erfaringer, og bogen er fuld er inspiration og eksempler på, hvad der virker i praksis. Jeg har kort sagt undersøgt, hvilke gode vaner, hvilke rammer, og hvilken adfærd som bestemmer, om du får succes som leder eller ej.
Undersøgelsen favner bredt med deltagere fra mange typer virksomheder, herunder blandt andet produktions-, transport-, salgs- og IT virksomheder, offentlige styrelser og myndigheder, agentur, håndværkere og konsulentvirksomheder. De fleste virksomheder er danske SMV’er, og der er også udenlandske imellem, bl.a. fra Dubai og Schweiz. Og fordi Danmark kommer til at mangle arbejdskraft, og virksomhederne må se frem mod at arbejde multikulturelt i endnu højere grad, har jeg været optaget af at sikre, at undersøgelsen også henter inspiration fra multikulturelle virksomheder og enkelte store virksomheder med op til 2400 ansatte. På samme måde har jeg søgt flere perspektiver og at endnu flere fagområder er repræsenteret, ved at også Digitaliseringsstyrelsen, Statens IT og Dansk Industri har deltaget. Derudover vil du møde ledelsesforsker Rikke Nielsen fra Aalborg Universitet og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

PERSPEKTIV

CEO Søren Brogaard, Trackunit

1.Du skal kende organisations sammenhængskraft – Læg større vægt på etik og moral end på profit – Test dine ideer på baggrund af markedsindsigt – Skab fælles sprog om virksomhedens output og samfundsmæssige værdi – Du kan ikke tænke dit til den store forkromede plan – Sæt ord på, at sammenhængskraft i samfundet kræver internt fokus på miljøbevidsthed og -effektivitet 2. Compassion leadership – Læg vægt på at belønne åbenhed og tillid – Vær den bedste udgave af sig selv – Vær komfortabel i det ukomfortable og hav modet til at sige fra – Sig sandheden og peg ikke fingre, når du eller andre begår fejl. For at lære sammen 3. Informationskultur – Sørg for at alle ved, at hvad kunden forventer, er en forudsætning for et godt produkt – Forventningsafstem med kunden – Vær ambitiøs omkring strategisk samarbejde med partnere – det skal være som et ægteskab – Træn at kunne orkestrere som CEO, ved at spørge om hjælp og motivere – Sæt dit hold ambitiøst – find de gode medarbejdere

UNDERSØGELSENS DELTAGERE

En lang række interviews kan høres på podcasten “Stjernestøv på ledelsesgangen – Formler for fremtidig ledelse i SMV-Virksomheder”: www.bartell-co.dk.
Erik Lomholt, Vice President, Global sourcing, Jacob Holm & Sons, Schweiz
Sascha Skydsgård, CSO, Timelog A/S

Ulrik Thagesen, CEO, e-Boks
Erik Thürmer, CEO, Thürmer Tools A/S
Per Henrik (Pelle) Nielsen, CEO, Timelog A/S
Michael Ørnø, Direktør, Statens IT
Anna-Carin Andersson, arkitekt og indehaver,
RitaArch Anne Heinsvig, arkitekt og indehaver, Ritaarch
Rikke Hougaard Zeberg, Branchedirektør, Dansk Industri digital
Dora Brink Clausen, CFO, Karnov Group
Carsten Lindkvist, Business development Manager, Holger Danske sko
Tina Dyhr,tidligere CEO, Stila A/S
Karsten Madsen, CEO, Morning Score
Anders Dorph, Direktør, Spillemyndigheden
Jimmy Jacobsen, CEO, Jimmy Jacobsens Murerfirma APS
Mette Juhl Jørgensen, Managing Director, Watson – Marlow Flexicon
Pernille C. Lotus, CEO, WeAreCube. WeAreCube blev solgt oktober 2021 for ca. 60 mill. til svensk børsselskab Syncro Group

Villy Dyhr, Direktør, Akademikernes A-kasse
Tomas Therkildsen, Direktør, DJØF
Carsten Andersen, Managing Partner, RelateIT
Malene Horsbøl Sylvest, CEO, Dansk konferencecentre
Lone Sejrsen, Bestyrelsesformand i flere selskaber
Andreas Dirksen, Founder og CEO, Signup Akademy company
Jens Brumsbjerg, Konsulent, Global Neutral Transport cost Optimization
Henrik Rindom, CEO, Granzow A/S

Poul Anchersen, CEO, Anchersen A/S, Busselskab
Ida Gudmundsson, HR Partner, Øens Rådgivningshus
Michael Døssing, Partner, Døssing og partners
Solberg Maskinfabrik, CEO, Jørgen Bille Larsen
John Hardy, Advisor og Entrepreneur
Rikke Larsen, CEO og ejerleder, Borg & Bigum Danmark A/S
Lise August, Psykolog, Sensitiv Balance
Rikke Kristine Nielsen, Ledelsesforsker, Ålborg universitet
Søren Brogaard, CEO, Trackunit A/S – solgt i marts 2021 til den britiske it-investor HG Capital – iflg. Børsen for 3 mia. kr.
Jørgen Sobol, Managing Director, Linak A/S, Schweiz
Jesper Skovgård Frederiksen, Professor, Københavns Erhvervsakademi
Peter Ditlev, CEO, GOP Danmark

Jens Winther, Managing Partner, Valueselling Associates
Casper Bargsholz, CEO, Web4Design
Henrik Daugård, Operations Director, General Manager Danfoss Redan A/S

HAR DU
5
MINUTTER?

Til sidst vil jeg spørge dig, kære læser af min bog, om at gøre en forskel for andre CEO’s og ejerledere og for mig. Ved at anmelde mig bog på SAXO.com og skabe synlighed for bogen kan du være med til at inspirere andre til at hente viden og kendskab til en fremtidssikret ledelse. På forhånd tusind tak for at gøre en forskel.

Bestilling af bogen

299,- for bogen + forsendelse 50,- i alt kr. 349,- på mobilpay.

MobilePaynummer: 28102825

Betaling sker via mobilpay og husk at anføre fulde navn og modtageradresse, samt mail. Du modtager bogen efter 2-3 dage med Bring. Dog mulighed for forsinkelse.

Modtag gratis prøvekapitel

Tilmeld dig via nedenstående formular og få adgang til et prøvekapitel fra min nye bog. Du får samtidig besked som den første når bogen udkommer.

KONTAKT MIG

LISE BARTELL – Succeskonsulent

Hvordan skal et forløb for dig og/eller dit team se ud? Jeg er altid åben for en uforpligtende snak om hvordan du kan stå stærkere.

    Du kan også kontakte mig på følgende:

    +45 28 10 28 25
    lise@bartell-co.dk

    TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV