Skip to main content
juni 1, 2012

Mænd er fra Mars og Kvinder er fra Venus

Sikke en fantastisk dag jeg havde i onsdags! Først en super dag på arbejdet med travlhed og møder. Herefter ind på Frederiksberg til inspirationsaften på Galleri Puls Art. Vi har før holdt inspirationsaften der, og stedet skuffede bestemt ikke! Alle var meget begejstrede for den meget farverige og udtryksfulde stil, malerierne repræsenterer.
Lise Christensen på Galleri Puls ArtVores inspirationsaften handlede om vaner. Både de gode vaner og dem, vi gerne vil gøre bedre (eller helt af med) – selvfølgelig specielt i relation til kommunikation. Deltagerne (der var en hyggelig blanding af tidligere kursister og kunder og nye ansigter) var som altid engagerede og bød ind med egne oplevelser. For eksempel fortalte en deltager, at hun havde en dårlig vane med at afbryde andre, når de talte. Nu endnu mere bevidst om sin vane vil hun arbejde med at blive bedre til at lytte aktivt frem for at afbryde. En anden deltager var bevidst om sin vane med at tale meget højt, og arbejdede på at få et mere ”normalt” stemmeleje.

At være åben omkring sine dårlige vaner er i høj grad inspirerende for andre, der også har noget, de arbejder med. Jeg vil derfor gerne takke jer for jeres input, uden dette ville inspirationsaftenerne ikke have den samme dynamik!

John GrayMin aften var ikke slut med inspirationsaftenen! En af vores nye samarbejdspartnere er Speakers Club, og de havde inviteret mig til foredrag med den amerikanske parforholdsekspert John Gray i Cirkusbygningen. John Gray er manden bag ”Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus” (og et hav af andre bøger fandt jeg ud af!), og hans foredrag handlede om forskellene på mænd og kvinder. Forskelle der betyder, at vi ofte misforstår hinanden og mistolker hinandens hensigter.

Hvor kvinder ofte har et generelt behov for at snakke, så er mænd ofte udstyret med ”Mr Fix-It-hatten” (eller ”løsningskasketten”). Når kvinden for eksempel brokker sig over sit arbejde, fordi hun egentlig bare skal have afløb for sine frustrationer, så tror manden hun har et problem med jobbet, og foreslår måske at hun siger op. Så har vi balladen, for det var jo slet ikke det, kvinden mente…

Jeg fik en masse ud af foredraget og kan lede tilbage til mit eget foredrag om vanerne. John Gray gav os input til at se os selv og hinanden i et andet lys. Han gav os en konkret forklaring på tingenes tilstand, og derfor kan det blive den næste, nye gode vane at søge at forstå det andet køn bedre og dermed undgå de misforståelser, der opstår på den måde, vi hver især er skruet sammen i hovedet på.

Mange glade hilsner og rigtig god weekend fra

Lise